Vratite godine unazad

Razvojem kirurške tehnologije, danas postoji rješenje za sve, bore na čelu se brišu Botoxom, bore oko usana se popunjavaju Juvedermom, a opušteni kapci i vrat se brzim potezom skalpela vraća u stanje prije 20-tak godina.
INTRADERMALNI FILERI koriste se kako bi se smekšale grube linije lica te uklonile bore. Najčešće korišteni intradermalni fileri su oni na bazi kolagena ili hijaluronske kiseline. Fileri se ubrizgavaju pod kožu ili u snice nakon čega se povećava volumen ispod kože ili sluznice, a samim time se postiže mladolik izgled.
Juvederm je intradermalni filer koji je indiciran kod korekcije srednje dubokih i dubokih bora (npr. Nasolabijalnih bora). Juvederm je najnovija generacija hijaluronske kiseline koja sadrži i anestetik. Taj anestetik ima dvije bitne funkcije i to bezbolnost samog zahvata i učinak vazokonstrikcije (sužava krvne žile i tako smanjuje hematom – otok) te nakon aplikacije možete odmah na posao.

Dora - fileri

Slika 1. Aplikacija Juvaderm Volift intradermalnog filera u svrhu povećanja usnica


Hrupek Daliborka - fileri

Slika 2. Aplikacija Juvaderm Volift intradermalnog filera u svrhu smanjivanja nazolabijalnih bora

IMG_9415

Slika 2. Aplikacija Juvaderm Volift intradermalnog filera u svrhu smanjivanja marionetskih bora

IMG_6102.JPG nazalabijalne

Slika 3. Aplikacija Juvaderm  intradermalnog filera u svrhu smanjivanja nazolabijalnih bora

BOTOX se primjenjuje već dugi niz godina u različitim granama medicine, a najviše u oftalmologiji, neurologiji, pedijatriji i dermatologiji. Dobiva se sintetskim putem u laboratorijima i potpuno je siguran za ljudsku uporabu.

Također sve je veći broj osoba koje dolaze vrlo mlade u svojim dvadesetima te žele preventivni BOTOX kako bi smanjili mogućnost stvaranja bora. Time je Botox danas postao uvjerljivo najpopularniji estetski zahvat rezerviran uglavnom za žene i to u dobi od 19 do 35.

 

Za razliku od filera kojima se pune bore lica, Botox je prirodni proćišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Specijalno je priređen, daje se u injekciji, u izuzetno malim dozama u mišiće lica kako bi zaustavio stvaranje novih bora. Pravi učinak Botoxa vidljiv je nakon tjedan dana, za razliku od filera čiji se efekt vidi odmah jer se bora mora puniti sve dok se ne “ispravi”

Djelovanje Botoxa traje oko 6 mjeseci, a djelotvornost intradermalnih filera prisutno je oko godine dana.