Ssuncane-naocale-naslovnaunčane naočale štite oko od sunčeve svjetlosti i ultraljubičastog zračenja.

Naočale s fotoosjetljivim lećama postaju tamnije s povećanjem količine UV zračenja. Polarizacija svjetla je osobina koju možete dodati sunčanim naočalama. Polarizacijski filteri uklanjaju horizontalno polarizirane sunčeve zrake koja mogu uzrokovati odsjaj. Omiljene su među lovcima i ribarima. Žute leće uglavnom koriste igrači golfa. Plave, ružičaste i zelene leće nisu od koristi za poboljšanje vidljivosti i koriste se isključivo u kozmetičke svrhe.

Sunčane naočale se često koriste samo radi estetskog učinka. Iz tih razoga su postale popularne lenonke i policajke.

Dobro odabran okvir uvijek istakne ono što želimo, a sakrije nešto što ne želimo da se vidi. One su jedna od obaveznih potrepština tijekom ljeta i nezaobilazan modni dodatak.

Znavstvenici tvde da dulja izloženost UVB zrakama po sunčanom danu može uzrokovati vrlo opasna oštećenja na očima (mrena, makulopatija, pterigij…) Da biste najbolje zaštitili svoje oči priuštite si naočale s najmanje 90% zaštite od štetnih zraka. Kada birate sunčane naočale više pažnje posvetite zaštiti očiju nego nekim estetskim kriterijima.

Zdrav vid nema cijenu, zato ne štedite prilikom odabira kvalitetnih sunčanih naočala!

U našoj optici možete naći najnovije modele sunčanih naočala za sezonu 2014/2015. godine renominiranih svjetskih marki Police, Sting, Givency, Furla, Escada, Ray Ban …