Kvalitetna njega kontaktnih leća iznimno je važna.

Važno je za svoje kontaktne leće odabrati kvalitetne otopine za čišćenje. Svaka otopina ima svoje prednosti, stoga odaberi onu koja najviše odgovara tvojim potrebama.

AOSEPT PLUS je otopina na bazi peroksida, bez konzervansa i naročito je pogodna za osjetljive oči. Snažno djeluje stvaranjem mjehurića u postupku čišćenja te aktivno čisti i uklanja proteine s leća.

SOLOCARE AQUA je višenamjenska otopina za čišćenje i održavanje kontaktnih leća s HydroLock efektom zadržavanja vlažnosti leća, tijekom cijelog dana. SOLOCARE AQUA otopina čisti tvoje leće i održava osjećaj ugode, tako da si siguran/na da tvoje kontaktne leće imaju najbolju moguću njegu.

COMPLETE  je višenamjenska otopina za dezinfekciju i njegu mekih kontaktnih leća, čisti, ispire, dezinficira, pohranjuje, skida naslage s površine, uključujući lipide i bjelančevine te ovlažuje sve vrste mekih (hidrofilnih) kontaktnih leća. COMPLETE JE višenamjenska otopina za dezinfekciju koja skida bjelančevine s vaših leća za vrijeme čišćenja i dezinfekcije. To će pomoći da vaše leće budu glatke i udobnije za nošenje. Ako su naslage bjelančevina neobično debele, može biti potrebno intenzivnije skidanje bjelančevina. Vaš oftalmolog će vam reći trebate li tablete za odstranjivanje bjelančevina.

 

ReNu MultiPlus Multi Purpose Solution 360 ml. – s posudicom.
Višenamjenska otopina za potpunu njegu mekih kontaktnih leća, namijenjena čišćenju, dezinfekciji, ispiranju i čuvanju mekih kontaktnih leća. Dnevno korištenje Renu multiplus višenamjenske otopine eliminira potrebu za zasebnim enzimskim čišćenjem. Vaš oftalmolog će vas savjetovati ukoliko će biti potrebno upotrijebiti tablete za odstranjivanje proteina
na osnovu individualne kemije suza i rasporeda nošenja kontaktnih leća.

BOSTON –  otopine posebno su dizajnirane za čišćenje, ispiranje i dezinfekciju tvrdih (neplinopropusnih) i polutvrdih (plinopropusnih) kontaktnih leća.

Boston sustav sastoji se od:

Boston Advance Conditioner
Boston Advance Cleaner
Boston Advance Conditioner otopina služi za ispiranje, vlaženje i dezinfekciju kontaktnih leća tijekom noći. Njezin dvostruki dezinfekcijski sustav pruža izvrsnu zaštitu od štetnih mikroorganizama. Važno je svaki put isprati kontaktne leće otopinom Boston Advance Conditioner nakon korištenja otopine Boston Advance Cleaner.

Boston Advance Conditioner je otopina za ispiranje, dezinfekciju, čuvanje i vlaženje kontaktnih leća.

BIOTRUE je višenamjenska otopina za meke kontaktne leće nadahnuta biologijom oka. Složeni mehanizam djelovanja oka bio je nadahnuće pri kreiranju BioTrue otopine. Formula BioTrue otopine sadrži tri bio-nadahnute inovacije: pH vrijednost, Hialuron i proteini. BioTrue otopina ima dvostruki sustav dezinfekcije.

 

Bio inovacije:
Hialuron: BioTrue otopina vlaži kontaktne leće na način na koji to čini i oko. Koristi hialuron (HA) kao ovlaživač, tvar koja se prirodno nalazi u ljudskom oku. Ovalaživač (Hialuron) zadržava se na lećama i do 20 sati. Na površini kontaktne leće stvara se mreža koja privlači vodu i obavija kontaktnu leću bogatim vlažnim slojem, što pomaže u stabilizaciji suznog filma i smanjuje trenje te tako osigurava udobnost kontaktne leće tijekom cijelog dana.

Proteini: BioTrue zadržava proteine suznog filma u aktivnom stanju, u prirodnom stanju kakvo je prisutno u oku, i sprečava njihovu denaturaciju. Proteini u suznom filmu važni su u brorbi protiv štetnih mikroorganizama. BioTreu otopina obavija i štiti lizozime, proteine u suznom filmu, tako što im pomaže da zadrže svoje prirodno djelovanje protiv štetnih mikroorganizama. Diže i rastvara denaturirane proteine koji se mogu stvoriti na površini kontaktne leće.