Originalni članak je izašao u Regionalnom tjedniku.

U Poliklinici Fokus u Varaždinu ugradnja najnovijih vrsta multifokalnih leća nakon operacije sive mrene.Poliklinika Fokus je nedavno nabavila moderni aparat NIDEK Optical Biometar AL-Scan, prvi i trenutno jedini takav u Hrvatskoj.

Moderna operacija sive mrene razvila se zadnjih 15 do 20 godina.Napretkom tehnologije i proizvodnje intraokularnih leća, 0peracija sive mrene danas bolesniku omogućuje brz oporavak i odličan vid. To stvara sve veća očekivanja pacijenata.

Prvi rođendan

Operacija sive mrene s ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća ispunjava ta očekivanja. To je razlog porasta ugradnje multifokalne leće u kirurgiji oka. Dizajnirana je tako da prevlada nedostatak akomodacije i omogući dobar vid na daljinu i blizinu, a mjerenje jakosti mora biti veoma precizno i točno.

Nakon operacije pacijenti više ne moraju nositi naočale ni za daljinu, ni za blizinu.

naocale-vise-nisu-potrebne-300x197– Povodom 1. rođendana Poliklinike Fokus u Jalkovečkoj ulici 5 u Varaždinu približili smo suvremenu medicinu gradu Varaždinu i njegovoj bližoj i daljoj okolici. Tijekom zadnjih godinu dana brojni pacijenti ukazali su povjerenje našoj poliklinici i stručnom kirurškom timu. Nabavom aparata NIDEK Optical Biometar AL-Scan odnedavno smo omogućili pacijentima da mogu izabrati ugradnju najnovijih vrsta multifokalnih leća nakon operacije sive mrene. Trenutno je to jedini aparat te vrste na prostorima Republike Hrvatske – izvijestili su iz Poliklinike Fokus. Na novom aparatu pacijentima u roku od 10-ak sekundi mogu precizno izračunati 6 vrijednosti koje su potrebne za operaciju sive mrene (aksijalnu duljinu oka, radijus rožnice, dubinu prednje sobice, debljinu rožnice, razmak zjenica kao i vrijednost monofokalne i multifokalne intraokularne leće). Radi se o nekontaktnoj metodi koja omogućuje bezbolno, vrlo precizno mjerenje jakosti multifokalne leće. Nakon operacije pacijenti više ne moraju nositi naočale ni za daljinu, ni za blizinu, što uvelike pojednostavljuje obavljanje njihovih svakodnevnih aktivnosti. Oko 60 posto pacijenata koji imaju sivu mrenu mogu biti kandidati za ugradnju ove vrste multifokalne leće što se može utvrditi detaljnim oftalmološkim pregledom u Poliklinici. Operacija je potpuno bezbezbolna, izvodi se ambulantno, u topičkoj anesteziji, ultrazvučnom metodom (PHACO). Uz Polikliniku Fokus nalazi se i optika s više od 700 najnovijih modela sunčanih i dioptrijskih naočala iz 2012. godine (Furla, Givenchy, Guess, Sting, Police, Blumarine….). Ljubazno osoblje i individualni pristup neka budu razlozi da ih posjetite. Čekaju vas popusti na gotovinsko plaćanje i plaćanje na obroke. Osim toga, u modernoj ginekološkoj i trudničkoj ambulanti Poliklinike Fokus možete učiniti kompletnu dijagnostiku u smjeru sprečavanja raka grlića maternice (HPV-genotipizacija PCR metodom, PAPA test, videokolposkopija + ciljana biopsija), možete se testirati na sve vrste uzročnike upala (Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma) koji kod mladih žena izazivaju neplodnost ili gubitak željene trudnoće.

Uz Polikliniku Fokus i optika s više od 700 modela sunčanih i dioptrijskih naočala